دنیای شبانی

گداجوش

گدا جوش  یا قللو همان کتری یا چایساز چوپانان است که در بیابان با استفاده از آن چایی با طعم و مزه بسیار خوب  و غیر قابل توصیف درست و نوش جان می‌کنند.

اگر تجربه خوردن یک لیوان چایی گدا جوشی را پس از خوردن مقداری کمه ماست( ماست چکیده) در بیابان داشته باشی هیچگاه آنرا فراموش نخواهی کرد.

  مزه زندگی می دهد و همیشه مزه آن زیر زبانت باقی خواهد ماند.ذیلا تصویری از یک دورهمی چوپانان با صرف چایی ارائه داده ام

واما غذای چوپانان ….

گرماس

در هنگام ظهر که چوپان گله را جهت استراحت به محل استراحت آنها که معمولا در نزدیکی آب می باشد انتقال می دهد و بعد از اینکه گله آبی خورد و شروع به استراحت کرد چوپان نیزمقدمات آماده کردن غذای سنتی و در عین حال مقوی و خوشمزه بنام گرماس (اشکنه گله )را فراهم می کند.
گرماس گله غذایی است که ازمخلوط کردن مسکه (کره تازه جداشده ازشیر گوسفندکه چوپانان در مشکی که همراه داشتند)باشیر تازه دوشیده شده از گوسفندان درست می شود که پس از مقداری به هم زدن  آن را میل می نمودند.

این غذا بقدری لذیذ است که تا میل نکنید نمتوانید بفهمید اشکنه گله یعنی چه .چون راه رفتن و دنبال گوسفندان از این کوه به آن کوه انرژی زیادی را می طلبد لذا این غذا به سبب انرژی زیادی که دارد غذای بسیار مناسبی یرای چوپانان است .

این غذا هم مانند حلوای لنترانی تا نخوری ندانی.

DSC_0037

 

DSC_0040

 

DSC_3265

 

DSC_0022

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -1 (from 1 vote)
دور همی چوپانان(دنیای شبانی), ۵٫۰ out of 10 based on 2 ratings